След пълнените калмари със спанак, които всички в къщи много харесахме, реших да приготвя и калмари в доматен сос. Предимството на всяка една рецепта с калмари е, че се приготвя изключително бързо! Както в прочем се приготвят и редица рибни ястия.Pin It

Калмари в доматен сос Recipe

kalmari_v_domaten_sos

От sheytanova

Публикувано на : 07/20/2012

    След пълнените калмари със спанак, които всички в къщи много харесахме, …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. В загрят тиган се слага зехтина и след като се затопли се прибавя чесънът.
    2. Добавят се настърганите домати, осоляват се. Бъркат се често. След като доматите се сгъстят се прибавят нарязаните на шайби калмари. Прибавя се и прясно смлян черен пипер.
      kalmari_v_domaten_sos
    3. Ако калмарите са предварително бланширани се оставят за 2-3 минути най-много в доматения сос. Ако са пресни времето за топлинна обработка се увеличава двойно. Не гответе калмарите повече, отколкото е указано в рецептата, защото стават жилави.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress