Преди около месец ходихме на гости на бабата на моя приятел и обещах на братовчед му, който има изявено отношение към хубавата храна, да му изпратя рецепта за канелони. Като се прибрахме му писах да направи канелони със зеленини и кайма тъй като ни предстоеше пътуване и нямах време за нова рецепта 🙂

Е, Дани, това е специално твоята рецепта, както си я поръча – искам рецепта за канелони и вътре да има сметана.

От разговора ни с Даниел, сега се сещам да подсетя и вас – има 2 вида най-общо казано канелони – при едните е необходимо самата паста да се свари за 2-3 минути във вряла вода. При другите (какъвто използвах аз) не е необходима предварителна обработка. За най-добри резултати следвайте указанията на опаковката.

 Pin It

Канелони с пиле и броколи Recipe

brokoli_s_pile_i_brokoli

От sheytanova

Публикувано на : 08/11/2012

    Преди около месец ходихме на гости на бабата на моя приятел и обещах на …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Пилешките гърди се сваряват в подсолена вода. Нарязват се на дребни кубчета. Към месото се добавят броколите и нарязаният на дребно (или настърган) морков.
    2. В загряното олио леко се запържват лука и чесъна. Добавят се броколите, месото и моркова. Сместа се осолява. Разбърква се добре.
    3. Прибавя се сметаната и подправките. Малко преди да се отнеме от котлона се прибавя и доматеното пюре. Бърка се докато сместа се сгъсти.
    4. Останалият бешамел се разпределя върху канелоните.
    5. Ако имате повече време, оставете канелоните заляти с горещия бешамел да престоят 15-20 минути. Така ще станет още по-сочни. Поръсете, ако желаете с пармезан. След това ги запечете в предварително нагряна фурна за около 35 минути на 180 градуса.
    6. След това канелоните се напълват с помощта на чаена лъжичка или ако ви е по-лесно с ръце и се нареждат в тавата. Ако в указанията на опаковката пише, че канелоните трябва да се сварят предварително – направете го!

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress