Преди около месец ходихме на гости на бабата на моя приятел и обещах на братовчед му, който има изявено отношение към хубавата храна, да му изпратя рецепта за канелони. Като се прибрахме му писах да направи канелони със зеленини и кайма тъй като ни предстоеше пътуване и нямах време за нова рецепта 🙂
Е, Дани, това е специално твоята рецепта, както си я поръча – искам рецепта за канелони и вътре да има сметана.
От разговора ни с Даниел, сега се сещам да подсетя и вас – има 2 вида най-общо казано канелони – при едните е необходимо самата паста да се свари за 2-3 минути във вряла вода. При другите (какъвто използвах аз) не е необходима предварителна обработка. За най-добри резултати следвайте указанията на опаковката.
Pin It
Канелони с пиле и броколи Recipe

От 08/11/2012
Публикувано на :Преди около месец ходихме на гости на бабата на моя приятел и обещах на …
Необходими продукти
- 200 грама канелони 1/2 пакет
- 200 грама пилешки гърди
- 200 грама бланширани броколи нарязани на ситно
- пармезан
- 1 морков
- 2 скилидки чесън нарязан на ситно
- 2-3 с.л. доматено пюре
- 1 ч.ч. сметана за готвене
- 1-2 с.л. магданоз нарязан на ситно
- 1 щипка босилек сух
- 1 с.л. олио
- 50 грама масло
- 2 с.л. брашно
- 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
- сол
Приготвяне
- Пилешките гърди се сваряват в подсолена вода. Нарязват се на дребни кубчета. Към месото се добавят броколите и нарязаният на дребно (или настърган) морков.
- В загряното олио леко се запържват лука и чесъна. Добавят се броколите, месото и моркова. Сместа се осолява. Разбърква се добре.
- Прибавя се сметаната и подправките. Малко преди да се отнеме от котлона се прибавя и доматеното пюре. Бърка се докато сместа се сгъсти.
- Останалият бешамел се разпределя върху канелоните.
- Ако имате повече време, оставете канелоните заляти с горещия бешамел да престоят 15-20 минути. Така ще станет още по-сочни. Поръсете, ако желаете с пармезан. След това ги запечете в предварително нагряна фурна за около 35 минути на 180 градуса.
- След това канелоните се напълват с помощта на чаена лъжичка или ако ви е по-лесно с ръце и се нареждат в тавата. Ако в указанията на опаковката пише, че канелоните трябва да се сварят предварително - направете го!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Аз да попитам – броколите с какво могат да се заменят като зеленчук?
Дани, можеш да замениш канелоните с букет от зеленчуци – нарежи малко червена чушка, зелена, морковче, грах. Изключителна богата на цветове и аромати плънка ще се получи! Кажи после как е станало! Успех!
След много голяма нерешителност от моя страна – дошло е времето, когато ще ги сготвя тези канелони! Пожелайте ми успех в моето аматьорско начинание 🙂
Хммм, ти не си от нерешителните, Дани! Снимай и сподели резултата, моля! В.
Канелоните станаха много ароматни и вкусни, но се оказа, че съм се надецнил – та не можах да изям 5 тръгички :))) Сложих вместо броколи – чушка и го залях вместо с бешамела – със сметана и се получи много добре 🙂
MMMM, станаха много вкусни! Наложи се малко да импровизирам, но рецептата е супер, само може да се напише как точно се прави бешамела, защото м/у стъпка 3 и 4 нещо ми се губи. 🙂