Карамелизирания лук с индийски подправки е идеален за гарнитура, а можете и да го приготвите като основно ястие. Аз лично го предпочитам много върху филийка домашно изпечен хляб – слагам си по 2-3 лъжички от карамелизирания лук и го комбинирам с бира, която да балансира силните индийски вкусове. За рецептата са ви необходими стар лук, пресен лук, захар, бял балсамов оцет, сол, гарам масала, олио, сметана, домати. Пресния лук се добавя за повече свежест и хрупкавост на ястието.

Експериментирайте и може би ще ви хареса!

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още идеи от индийската кухня:

Белен боб с индийски подправки

Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма

Карамелизиран лук с индийски подправки

karameliziran-luk-s-indiiski-podpravki

От sheytanova

Публикувано на : 07/18/2014

    Карамелизирания лук с индийски подправки е идеален за гарнитура, а …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Старият лук се нарязва на тънки полумесеци и се слага в сгорещеното олио. Разбърква се периодично докато добие загар. Прибавя за захарта.
    2. След като се разбърка добре се прибавя балсамовия оцет и се оставя на слаб огън да къкри докато течността за изпари.
    3. Прибавя се гарам масалата, сол и се разбърква. Веднага след това се добавя сметаната.
    4. Прибавят се и пасираните домати и се оставя докато сместа се редуцира. На финала се прибавя пресния лук.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress