Предлагам ви една традиционно японска техника (темпура), с която да приготвите зеленчуци, които се срещат по нашите земи. Аз избрах карфиол, но вие можете да го замените с броколи, например. Темпурата някои я приготвят като разбъркват ледено студена вода с брашно и малко сол, потапят зеленчуците в сместа и после го пържат в силно сгорещено олио. Аз вместо вода при приготвянето на зеленчуци темпура използвам бира, отново студена.

Със сосът също можете да импровизирате, аз заложих на това, което поти всеки има в хладилника – майонеза, малко горичца, кисело мляко, кетчуп (или лютеница) и щипка черен пипер.Pin It

Карфиол темпура Recipe

karfiol_tempura_recepta

От sheytanova

Публикувано на : 08/18/2012

    Предлагам ви една традиционно японска техника (темпура), с която да …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Карфиолът се накъсва на розички.
    2. Брашното с набухвател се смесва заедно с бирата, малко сол, черен пипер и сухите подправки. Разбърква се до получаване на гъста каша, след което карфиолите се потапят в купата.
    3. Овалват се добре в сместа.
    4. Зеленчуците се пържат от всички страни в силно сгорещено олио докато порозовее коричката.
    5. Поднасят се със сос от кисело мляко, горчица, майонеза, кетчуп и черен пипер или друг сос, който сметнете за подходящ.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress