Картофите на фурна винаги се получават добре и са класически акомпанимент на месни и безмесни ястия. Може да ги сервирате и като мезе към биричката или просто като предястие.

Аз преди време бях приготвила подобни картофи като гарнитура за наденички. Тогава обаче използвах значително по-малко доматено пюре и не сложих лютеница. Сега реших картофите на фурна да станат по-сочни и апетитни и ги приготвих една идея по-различно.

Зимата е сезонът на лютениците в България и за това реших да прибавя и лютеница към печените картофи с домати.

Получи се очаквано добре!

Харесахте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.Pin It

Картофи на фурна с домати и лютеница

kartofi_na_furna_s_domati_i_ljuteniza

От sheytanova

Публикувано на : 01/31/2013

    Картофите на фурна винаги се получават добре и са класически …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Картофите се нарязват на парчета и се слагат в тавичка за печене. Осоляват се и се поръсват с прясно смлян черен пипер.
    2. Консервираните белени домати се пасират. Картофите се заливат с доматеното пюре. Добавя се и лютеницата и се разбърква така, че доматите да достигнат до всички картофи.
      kartofi_s_domati
    3. Поръсват се с подправките.
    4. Картофите се пекат около 45-50 минути в предварително нагряна фурна на 180 градуса.
      Kartofi_na_furna_s_domati

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress