Картофи с кафе е една интересна и в същото време нетрадиционна комбинация. Кленовият сироп и кафето най-често се използват в рецептите за сладкиши, но тази рецепта за картофи на фурна доказва, че има и изключения. Силният аромат на кафето и сладкият вкус на кленовия сироп обгръщат иначе семплите на вкус картофи.

Още малко и на пазара излизат пресните картофи, които можете да използвате в тази рецепта с кафе. А ако сте истински експериментатори (и ако намерите на пазара), сложете сладки червени картофи. Така двата сладки вкуса (на картофите и кленовият сироп) ще подчертаят горчивия вкус на кафето.

Вижте още:

Дребни сладки с кафе и мед

Трюфели с кафе

Червен боб с кафе и бърбън на фурна

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Kартофи на фурна с кафе и кленов сироп

Kartofi_na_furna_s_kafe_i_klenov_sirop

От sheytanova

Публикувано на : 03/08/2013

  • Брой / порции: 4 порции

Картофи с кафе е една интересна и в същото време нетрадиционна …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Смесете кафето, кленовия сироп и захарта. Поставете в тиган на среден огън до разтопяване на захарта. Кипнете и гответе докато сместа редуцира обема си на половина ( около 6-7 минути).
  2. Махнете от огъня, добавете бърбън и 2 с.л. масло. Намалете силата на огъня на половина и бъркайте докато сместа редуцира обема си до 3/4 ч.ч.(30-40 мин). Сместа не трябва да е лепкава. Допълнително ще се сгъсти, когато изстине. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Затоплете преди сервиране.
    sos_za_kartofi_s_kafe
  3. Объркайте картофите с останалите 7 с.л. разтопено масло. Добавете сол и черен пипер на вкус. Печете в предварително загрята фурна до позлатяване на картофите (30-35 мин)
    Kartofi
  4. Сервирайте като залеете картофите със сос и добавете бадеми.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress