Kartofi_na_furna_s_kafe_i_klenov_sirop

Картофи с кафе е една интересна и в същото време нетрадиционна комбинация. Кленовият сироп и кафето най-често се използват в рецептите за сладкиши, но тази рецепта за картофи на фурна доказва, че има и изключения. Силният аромат на кафето и сладкият вкус на кленовия сироп обгръщат иначе семплите на вкус картофи.

Още малко и на пазара излизат пресните картофи, които можете да използвате в тази рецепта с кафе. А ако сте истински експериментатори (и ако намерите на пазара), сложете сладки червени картофи. Така двата сладки вкуса (на картофите и кленовият сироп) ще подчертаят горчивия вкус на кафето.

Вижте още:

Дребни сладки с кафе и мед

Трюфели с кафе

Червен боб с кафе и бърбън на фурна

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Kартофи на фурна с кафе и кленов сироп

Kartofi_na_furna_s_kafe_i_klenov_sirop

От sheytanova Публикувано на : 03/08/2013

  • Брой / порции: 4 порции

Картофи с кафе е една интересна и в същото време нетрадиционна …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Смесете кафето, кленовия сироп и захарта. Поставете в тиган на среден огън до разтопяване на захарта. Кипнете и гответе докато сместа редуцира обема си на половина ( около 6-7 минути).
  2. Махнете от огъня, добавете бърбън и 2 с.л. масло. Намалете силата на огъня на половина и бъркайте докато сместа редуцира обема си до 3/4 ч.ч.(30-40 мин). Сместа не трябва да е лепкава. Допълнително ще се сгъсти, когато изстине. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Затоплете преди сервиране.
    sos_za_kartofi_s_kafe
  3. Объркайте картофите с останалите 7 с.л. разтопено масло. Добавете сол и черен пипер на вкус. Печете в предварително загрята фурна до позлатяване на картофите (30-35 мин)
    Kartofi
  4. Сервирайте като залеете картофите със сос и добавете бадеми.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    1 отговор
    1. sheytanova
      sheytanova says:

      Благодаря, Роси! Честит празник и на теб с малко закъснение! Рецептата за картофи с кафе е изключително нестандартна и определено е за експериментатори! Заслужава си да се пробва! Поздрави! Вили

      Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *