Ето една рецепта за картофи с прошуто и пресен лук на фурна, която е идеално се комбинира с биричка и европейското по футбол 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Картофи с прошуто и пресен лук на фурна Recipe

kartofi_s_proshuto_i_presen_luk_na_furna

От sheytanova

Публикувано на : 06/22/2012

  • Подготовка: 45 минути
  • Приготвяне : 35 минути
  • Готово след: 1 час 20 минути

Ето една рецепта за картофи с прошуто и пресен лук на фурна, която е …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Предварително сварените и обелени картофи се нарязван на филйки с дебелина 6-7 мм. Нарежда се един пласт картофи върху предварително намаслена тава за печене.
  2. Картофите се поръсват със сол и прясно смлян черен пипер.
  3. Поръсва се с нарязан на дребно пресен лук.
  4. След това се нарежда един ред прошуто. Може да го наредите на цели парчета, но после когато го сервирате ще ви е по-трудно да го разрежете.
  5. За това е по-добре да се накъса с ръце прошутото.
  6. Останалите картофи се нареждат в тавата и аналогично се поръсва със сол, пипер, пресен лук и наредете останалото прошуто.
  7. Най-отгоре кашкавалът се настъргва и се залива със заливка от разбитите яйца и прясното мляко.
  8. Пече се около 30 -35 минути на 180 градуса.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress