Миналата седмица по едно от софийските радио станции цяла събота звучеше френска музика и реших да пренеса красивите си спомени от Париж и френската Ривиера в кухнята. Сетих се за ароматната, изключително богата на вкус френска леща, която бях опитвала в страната с изящна кулинария.

Оказа се, че София е залята от „френска леща“ и в почти всеки супермаркет можете да я намерите. Въпреки че заложих на леща, която купих не от популярните супер меркати, а от магазин, от който от дълго време пазарувам варива и подправки, останах леко разочарована.

Френската – българска леща не беше същата на аромат и вкус като френско-френската леща 🙂

Както и да е, френската леща не ми помрачи кулинарното настроение и в съботния следобед приготвих и още изкушения, чиито рецепти ще ви покажа скоро.

Въпреки всичко френската леща се свари изключително бързо, навярно заради тънката си обвивка. Можете да я използвате както за каша, така и да супи, предястия, салати.

Та, ето я и рецептата за каша от френска леща.

Каша от френска леща с куркума и горчица на зърна Recipe

Kasha_ot_frenska_lesta_s_kurkuma_i_gorchiza_na_zarna

От sheytanova

Публикувано на : 04/26/2012

  • Брой / порции: 2 Servings

Миналата седмица по едно от софийските радио станции цяла събота звучеше …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се запържват докато порозовеят в зехтина.
  2. Добавя се лещата, сол, черен пипер и зеленчуковият бульон.
  3. Оставя с лещата да заври и да поеме бульона. Добавя се допълнително вода. Прибавят се и джоджена и куркумата.
  4. След като се свари лещата се пасира, като се добавя около 1 кафяна чаша прясно мляко.
  5. Поднесете с една лъжижа горчица на зърна отгоре. Може да се сервира както топла, така и хладка.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress