Кашкавалената супа е с изключително любопитен зеленчуково-млечен вкус. Аз използвам морков, лук и подправки, за да направя апетитен бульон и след това прибавям настъргания кашкавал в супата. Добавям и 2 ч.ч. прясно мляко, за да подчертая млечния вкус на супата с кашкавал, който идва именно от кашкавала.

Макар да не е описано в рецептата за кашкавалената супа, може да поднесете супата с крутони или прясно изпечен хляб или брускети.

Вижте още:

Картофена супа с козе сирене Меее

Крем супа от моркови с куркума

Млечна супа с гъби

Млечна супа с броколи и жълто полско сирене

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

 Pin It

Кашкавалена супа

kashkavalena_supa

От sheytanova

Публикувано на : 04/06/2013

    Кашкавалената супа е с изключително любопитен зеленчуково-млечен вкус. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Морковът и лукът, заедно с магданоза се оставят да се сварят в подсолена вода. След като са сварени се пасират.
    2. Добавя се млякото и след като течността заври се прибавя настъргания кашкавал.
    3. Оставя се да се разтопи, като се бърка периодично.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress