Кашкавалените топки със сусам и въобще всички разновидности на кашкавалени хапки са перфектното мезе за бира според мен. Тези кашкавалени топки предполагат да мога да се приготвят предварително и единственото, което трябва да направите е да ги изпържите преди да ги поднесете с охладената бира. И няма какво да се лъжем – топли кашкавалените топки със сусам са най-вкусни. Отвън са хрупкави, а отвътре – ще усетите разтопения кашкавал да обгръща небцето ви!
Запърженият сусам носи допълнителен разкош!
Необходими продукти за кашкавалените топчета със сусам

250 грама кашлавал

2 белтъка

галета за овалване

сусам за овалване

олио за пържене

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва на ситно. Белтъците се разбиват на сняг и се объркват с шпатула заедно с кашкавала. Сместта се оставя за около 30 минути в хладилник да се охлади. Оформят се малки топчета, които се овалват в галета и сусам. Нареждат се в тавичка или чиния и се оставят във фризер за около 30-40 минути да стегнат добре. След което се изваждат и се пържат в силно сгорещено олио до златисто. Поднасят се топли с бира или друга любима напитка!

Да ви е сладко!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg