Тази рецепта би допаднала на всички любители на сирената и безмесните ястия. Можете да приготвите сместа за топките от кашкавал предварително и да я съхранявате в хладилник. По същия начин доматеното пюре може да се сгъсти от по-рано, така ще поеме още по-добре ароматите от подправките – магданоз, кориандър, чубрица, босилек, шарен пипер. После остава само да изпържите кашкавалените топчета с чедър и да притоплите леко доматения сос. И сте готови с прекрасен обяд или вечеря!Pin It

Кашкавалени топки с чедър в доматен сос

topki_ot_kashkaval_i_chedar_v_domaten_sos

От sheytanova

Публикувано на : 11/12/2012

    Тази рецепта би допаднала на всички любители на сирената …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Настърганият кашкавал се смесва с настъргания чедър, яйцата, брашното и бакпулвера. Омесва се добре и се оставя около 30 минути в хладилник.
    2. През това време в загряния зехтин се запържват лука и чесънът.
    3. Прибавя се доматеното пюре и чери доматите. Добавя се сол, захар, шарен пипер и подправките.
    4. Оставя се доматеното пюре да се редуцира до желаната гъстота.
    5. От кашкавалената смес с мокри ръце се оформят топчета с големина на орех (или съвсем малко по-големи).
    6. Топчетата се запържват в загряното олио.
      kaskavaleni_topki
    7. В чинии се разсипва доматеното пюре и отгоре се слагат по 5-6 топчета от чедър и кашкавал.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress