Слънцето препича през прозореца и на мен ми се хапва нещо леко. Сещам се за рикотата в хладилника и в главата ми изплуват десетки идеи как да я използвам. Замислям се за някакво предястие като хрупкавата целина с рикота или пък някой сладкиш като торта Къртичина. Обожавам го това сирене!

Решавам да го комбинирам с пушена сьомга. Ха, изненада! Кутийката рикота е начената! Каква ли изненада е това след като всички в къщи обичат рикота и всякакви рецепти с рикота. Ще ми се наложа да добавя и малко извара в такъв случай!

 Pin It

Киш със сьомга и рикота Recipe

kish_sas_siomga_i_rikota

От sheytanova

Публикувано на : 07/04/2012

    Слънцето препича през прозореца и на мен ми се хапва нещо леко. Сещам се …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Брашното и солта се смесват. Към тях се прибавя маслото и с ръце се смесват съставките докато станат на трохи. Добавя се желтъкът и водата една по една лъжиците. Меси се до получаване на гладко тесто.
    2. Тестото се прави на топка и се завива в домакинско стреч фолио. Оставя се в хладилник за около 30 минути.
    3. Тестото се разточва върху набрашнен плот във формата на съда за печене; малко по-голям от тавата.
    4. С помощта на точилка се прехвърля в съда за печене и се правят малки дупки по дъното с вилица. оставя се допълнително 10-15 минути в хладилник.
    5. През това време фурната се загрява до 190 градуса. Блатът се покрива с хартия за печене и върху нея се слагат бобени зърна, за да не се надигне тестото. Пече се 10 минути, маха се хартията със зърната и се допича допълнителни 7-8 минути.
    6. През това време се приготвя плънката. В купа се смесват рикотата, изварата, накъсаната на парченца пушена сьомга, подправките, грахът и заквасената сметана.
    7. Плънката се слага върху блата за киша и се пече допълнително 10-15 минути. По желание може да се покрие киша с парчета моцарела или кашкавал и да се запече.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress