Миналата седмица на Деан му се приядоха кюфтета. Честно казано аз не обичам да пържа кюфтета по няколко причини. Първо на няколко пъти купувах кайма, която за нищо не ставаше и кюфтетата бяха истински провал. Второ преди време веднъж олиото беше пръснало жестоко и аз се понаплаших. Все пак обаче любовта ми към Деан е по-силна от олиото 🙂 и му обещах да направя кюфтета.

Смелих си кайма във Вашата месарница – месарите ме посъветваха да си смеля обезкостени свински гърди + обезкостено телешко и се получи чудесно. Добавих 1 глава лук, подправки, едно яйце и така 🙂 За съжаление нямах в къщи пресен магданоз и използвах сух. Но горещо препоръчвам да използвате пресен, защото кюфтетата стават по-истински и по-свежи 🙂

Добавих и във всяко кюфте по едно парченце кашкавал. Прекрасна вечеря имахме!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Агнешки кюфтета с гарнитура

Ароматни кюфтета в кошнички от бекон

Домашни пържени кюфтенца

Кюфтета в сос от синьо сирене

Кюфтета на фурна с патладжани и домати

Кюфтета от червена леща с куркума

Кюфтета по цариградскиPin It

Кюфтета с кашкавал

kjufteta-s-kashkaval

От sheytanova

Публикувано на : 03/19/2014

    Миналата седмица на Деан му се приядоха кюфтета. Честно казано аз не …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Каймата се смесва с яйцето, подправките, лука, содата и накиснатия хляб. Омесва се каймата и се оставя за няколко часа в хладилник.
    2. Оформят се кюфтета с желана големина като във всяко се слага по едно парченце кашкавал.
    3. Овалват се в брашно и се пържат в сгорещено олио.
    4. Поднасят се топли, за да може като разрежете кюфтето да видите разтопения кашкавал.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress