Миналата седмица на Деан му се приядоха кюфтета. Честно казано аз не обичам да пържа кюфтета по няколко причини. Първо на няколко пъти купувах кайма, която за нищо не ставаше и кюфтетата бяха истински провал. Второ преди време веднъж олиото беше пръснало жестоко и аз се понаплаших. Все пак обаче любовта ми към Деан е по-силна от олиото 🙂 и му обещах да направя кюфтета.
Смелих си кайма във Вашата месарница – месарите ме посъветваха да си смеля обезкостени свински гърди + обезкостено телешко и се получи чудесно. Добавих 1 глава лук, подправки, едно яйце и така 🙂 За съжаление нямах в къщи пресен магданоз и използвах сух. Но горещо препоръчвам да използвате пресен, защото кюфтетата стават по-истински и по-свежи 🙂
Добавих и във всяко кюфте по едно парченце кашкавал. Прекрасна вечеря имахме!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Ароматни кюфтета в кошнички от бекон
Кюфтета на фурна с патладжани и домати
Кюфтета от червена леща с куркума
Pin ItКюфтета с кашкавал

От 03/19/2014
Публикувано на :Миналата седмица на Деан му се приядоха кюфтета. Честно казано аз не …
Необходими продукти
- 800 грама мляно месо свинско + телешко
- 1 глава лук настъргана
- 1 яйце
- 1 с.л. чубрица
- 1 с.л. кимион млян
- 1 с.л. магданоз сух
- 1/2 ч.л. сода
- 2 филии хляб
- 1-2 с.л. вода
- 100-150 грама кашкавал
- брашно овалване
- олио за пържене
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Каймата се смесва с яйцето, подправките, лука, содата и накиснатия хляб. Омесва се каймата и се оставя за няколко часа в хладилник.
- Оформят се кюфтета с желана големина като във всяко се слага по едно парченце кашкавал.
- Овалват се в брашно и се пържат в сгорещено олио.
- Поднасят се топли, за да може като разрежете кюфтето да видите разтопения кашкавал.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!