Червената леща  е един особено благодатен продукт и с малко повече въображение може да се използва в десетки рецепти. Моето предложение за рецепта с червена леща е следното: кюфтета от червена леща с куркума. В тази рецепта използвах турска червена леща Олабио. Да, освен индийците, турците също са майстори на варивото.

Подправките в кюфтетата могат да ви напомнят леко за индийската кухня. Но вкусовете няма да са толкова пикантни. Иначе казано – приятна изненада и разнообразие към зимните ни рецепти!

Не забравяйте да харесате страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.

 Pin It

Кюфтета от червена леща с куркума

kjufteta_ot_chervena_lesta

От sheytanova

Публикувано на : 01/28/2013

    Червената леща  е един особено благодатен продукт и с малко повече …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушава в зехтина. Прибавят се куркумата, черен пипер, кимион и се разбърква интензивно.
    2. Добавят се лещата и водата. Слага се сол на вкус.
    3. Вари се докато водата се абсорбира напълно. Ако лещата все още не е готова, добавете още малко вода. Бъркайте периодично.
    4. След като лещата е готова се оставя да се охлади. Към нея се прибавят галетата, яйцата, пресния магданоз. Сместа се омесва добре. Ако е прекалено лепкава, добавете още галета.
    5. От сместа се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и/или галета и се пържат в силно сгорещена мазнина.
    6. Могат да се поднесат както топли, така и студени.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress