Чушки бюрек са едно от любимите ми ястия от детството. Аз ще ви покажа как винаги са се приготвяли чушките бюрек у нас, като ви дам и няколко идеи как да промените леко рецептата, а вие ще прецените как да приготвите чушките.

Можете да изпечете и да обелите чушките от предния ден. Независимо как ги печете – дали с чушкопек, във фурната, на котлона, после докато ги белите трябва да внимавате да не ги разкъсате, защото вероятността плънката да изпадне докато ги панирате е по-голяма 🙂

По желание в плънката можете да сложите 1-2 с.л. домати (настъргано) или доматено пюре. На мен лично чушките бюрек ми харесват повече, когато в плънката има домати, но това е въпрос на вкус. По същия начин стои въпросът с магданоза в плънката 🙂

Според различните рецепти чушките бюрек се пълнят с различно количество плънка. Аз може би слагам една идея повече плънка от обичайното, като внимавам да не изпадне при панирането.

Вижте още:

Мусака с три цвята чушки

Печени чушки с чесън

Пълнени калифорнийски чушки с яйцеPin It

Класическа рецепта за чушки бюрек

Klasicheska_recepta_za_chushki_bjurek

От sheytanova

Публикувано на : 08/15/2013

  • Брой / порции: 4 порции

Чушки бюрек са едно от любимите ми ястия от детството. Аз ще ви покажа как …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Сиренето и яйцата се слагат в купа и се размачкват с вилица. По желание се прибавя магданоз и доматите.
  2. Печените чушки се напълват с плънката. Брашното и галетата се смесват.
  3. Чушките се потапят в разбитите 2 яйца след това се овалват в смесените брашно и галета и отново в яйцата.
  4. Пържат се в силно загряна мазнина. Осоляват се на вкус.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress