Чушки бюрек са едно от любимите ми ястия от детството. Аз ще ви покажа как винаги са се приготвяли чушките бюрек у нас, като ви дам и няколко идеи как да промените леко рецептата, а вие ще прецените как да приготвите чушките.
Можете да изпечете и да обелите чушките от предния ден. Независимо как ги печете – дали с чушкопек, във фурната, на котлона, после докато ги белите трябва да внимавате да не ги разкъсате, защото вероятността плънката да изпадне докато ги панирате е по-голяма 🙂
По желание в плънката можете да сложите 1-2 с.л. домати (настъргано) или доматено пюре. На мен лично чушките бюрек ми харесват повече, когато в плънката има домати, но това е въпрос на вкус. По същия начин стои въпросът с магданоза в плънката 🙂
Според различните рецепти чушките бюрек се пълнят с различно количество плънка. Аз може би слагам една идея повече плънка от обичайното, като внимавам да не изпадне при панирането.
Вижте още:
Пълнени калифорнийски чушки с яйце
Pin ItКласическа рецепта за чушки бюрек

От 08/15/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Чушки бюрек са едно от любимите ми ястия от детството. Аз ще ви покажа как …
Необходими продукти
- 8 чушки изпечени и обелени
- 250 грама сирене
- 4 средно големи яйца 2 за плънката и 2 за панировката
- 2 с.л. магданоз нарязан на ситно
- 1-2 с.л. домати настъргани (по желание)
- брашно за овалване
- галета за овалване
- сол на вкус
Приготвяне
- Сиренето и яйцата се слагат в купа и се размачкват с вилица. По желание се прибавя магданоз и доматите.
- Печените чушки се напълват с плънката. Брашното и галетата се смесват.
- Чушките се потапят в разбитите 2 яйца след това се овалват в смесените брашно и галета и отново в яйцата.
- Пържат се в силно загряна мазнина. Осоляват се на вкус.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Благодаря, за рецептата чушките станаха страхотни!
Чудесно! 🙂
Съжалявам, че не са ви харесали! Ще се радвам да споделите вие как ги приготвяте!
И аз благодаря, че се отби в моя блог 🙂
Днеска мисля да направя за първи път,чушките,досега не съм никога правила чушки