Чушки бюрек са едно от любимите ми ястия от детството. Аз ще ви покажа как винаги са се приготвяли чушките бюрек у нас, като ви дам и няколко идеи как да промените леко рецептата, а вие ще прецените как да приготвите чушките.

Можете да изпечете и да обелите чушките от предния ден. Независимо как ги печете – дали с чушкопек, във фурната, на котлона, после докато ги белите трябва да внимавате да не ги разкъсате, защото вероятността плънката да изпадне докато ги панирате е по-голяма 🙂

По желание в плънката можете да сложите 1-2 с.л. домати (настъргано) или доматено пюре. На мен лично чушките бюрек ми харесват повече, когато в плънката има домати, но това е въпрос на вкус. По същия начин стои въпросът с магданоза в плънката 🙂

Според различните рецепти чушките бюрек се пълнят с различно количество плънка. Аз може би слагам една идея повече плънка от обичайното, като внимавам да не изпадне при панирането.

Вижте още:

Мусака с три цвята чушки

Печени чушки с чесън

Пълнени калифорнийски чушки с яйце

Pin It

Класическа рецепта за чушки бюрек

От sheytanova Публикувано на : 08/15/2013

  • Брой / порции: 4 порции

Чушки бюрек са едно от любимите ми ястия от детството. Аз ще ви покажа как …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Сиренето и яйцата се слагат в купа и се размачкват с вилица. По желание се прибавя магданоз и доматите.
  2. Печените чушки се напълват с плънката. Брашното и галетата се смесват.
  3. Чушките се потапят в разбитите 2 яйца след това се овалват в смесените брашно и галета и отново в яйцата.
  4. Пържат се в силно загряна мазнина. Осоляват се на вкус.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    5 отговори
    1. sheytanova
      sheytanova says:

      Съжалявам, че не са ви харесали! Ще се радвам да споделите вие как ги приготвяте!

      Отговор
    2. Ани
      Ани says:

      Днеска мисля да направя за първи път,чушките,досега не съм никога правила чушки

      Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *