kurs_pasta

Вчера посетих първата част на курса за Домашна паста на Кулинарно училище Меню. Бяхме 8 дами + шеф-готвачът на списание Меню – Ивелина. Всички бяха изключително позитивни, забавни и усмихнати. Разказвахме си за интересните ни преживявания с храна и се смяхме от сърце.

Научих нови неща за приготвянето на паста, малки трикове и рецепти, които скоро ще ви споделя. Осъзнах, че някои неща до сега съм ги правила не дотам правилно, но пък с много любов и желание. Забавлявах се изключително много на курса на списание Меню и за пореден път се уверих, че човек е успешен в кухнята, ако умее да се забавлява в иначе досадното пространство между печката и хладилника.

Успешен си, ако използваш въображението си и направиш нещата по твоя начин.

Успех е само тогава, когато се чувстваш удовлетворен в това, с което си направил.

Успешен си в кухнята, ако си полезен в това, което правиш – да видиш усмивките на близките си на масата, ако и те оценяват времето и труда ти. Тук искам обаче да добавя един коментар – не се опитвай да се харесаш на всички – няма как да стане! Дори и да се случи да бъркаш техниките, имената, забавлявай се с това!

Успехът в кухнята според мен не се измерва с броя на рецепти, които си опитал и са ти се получили добре, а с насладата, която си получил от изпълнението им. Още по-малко успех е пищната декорация на торта или сладки за Коледа – успехът се вижда в погледа на децата, които припкат от елхата до кухнята.

Ивелина определено ни показа забавната страна на готвенето. Момичетата споделиха, че една от основните причина да посещават курсовете на списание Меню е точно това – забавлението. Благодаря ти, Иве!

Нямам търпение да се запиша за следващ курс, само че съм раздвоена кой от двата да посетя – курсът за домашен хляб или курсът за риба и морски дарове. Който и да е, знам ще е забавно.

Снимка списание Меню

 

0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *