podpravki_za_riba

Има редица подправки, които се съчетават добре с риба, но истината е, че трябва да се доверите най-вече на собствения си вкус и усещания. Може би често се чудите коя подправка върви на риба… Ето и най-често използваните подправки за риба:

  1. Черен пипер/бял пипер/пипер меланж – те се използват в почти всички рибни рецепти
  2. Босилек – ако ароматът на босилека ви допада, можете да опитате рецептата за сьомга с босилеково песто и да видите как да съчетаете босилека с рибата
  3. Копър – макар аз относително рядко да използвам копър за подправяне на риба – хората го правят. Опитайте! Най-много ми допада комбинацията от пушена сьомга, крема сирене и копър. Използвайте го като плънка за палачинки!
  4. Девисил – навярно най-популярната подправка за риба от детството ми, целината – също
  5. Естрагон (Тарос) – това е подправка, която не знам защо винаги я свързвам със заешкото месо, но наистина в умерени количества се комбинира изключително добре в рибни ястия
  6. Риган – типична подправка за средиземноморската кухня и добър партньор на рибата
  7. Карамфил – най-често подправката се използва при приготвянето на рибна чорба и по-рядко за печени риби
  8. Къри – добива все по-широка популярност при приготвянето на риба по азиатски рецепти, като например тези рибни хапки с къри
  9. Мащерка – използвам я в съвсем малки количества, като я добавям към панировката на риба. Последно я използвах в тази рецепта за панирана ципура. Също в панировката може да се добави по малко кориандър, сушен лук (но подправките трябва да са задължително сухи и смлени на ситно.
Други:
Рибата се комбинира добре с мед и горчица. Вижте рецепти тук и тук. Другата класическа добавка към рибата са каперситеИ за нищо на света на забравяйте лимон!

Снимка: J.V.

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият отговор на plus size clothing for women Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *