Изчаках всички земетресения, дъждове, наводнения и ето че пак хукнах по пазарите, този път за череши. Оказа се, че цената им е скочила два пъти за сметка на сладостта. Но нищо – казах си – бях си наумила вече десерта за вечеря. Бяхме пътували с Деан цяла седмица, не бях готвила нищо вече 5-6 дни и както се казва „сърбяха ме ръцете“.

На връщане от пазара ме заваля пороен дъжд и реших, че ще приготвя сладкиша с подръчни материали, макар да имах идея в главата си какво още трябва да купя.

И така, сетих се за едно купено в миг на кулинарен ентусиазъм кокосово мляко. Не помня дори каква рецепта съм искала да приготвя с него. Сега ми беше добре-дошло.

kokosovo_mlqko

Имах останал желатин от рецептата за пана кота, която приготвих преди 1-2 седмици и бисквити от домашните бонбони с елда. Знаех, че ще се получи вкусна!

torta_s_biskviti_i_chereshi

Кокосова торта с бисквити и череши Recipe

kokosova_torta_s_biskviti_i_chereshi

От sheytanova

Публикувано на : 06/02/2012

  • Брой / порции: 6-8 Servings
  • Подготовка: 25 минути
  • Приготвяне : 15 минути
  • Готово след: 40 минути

Изчаках всички земетресения, дъждове, наводнения и ето че пак хукнах по …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Бисквитите се натрошават на малки парченца.
  2. Половината череши се обезкостяват и се срязват на две. Поставят се върху бисквитите.
  3. През това време кокосовото мляко се оставя да заври, като в него се изсипва захарта и се бърка докато тя се разтвори напълно.
  4. Желатинът се залива с 150-200 мл. студена вода и се оставя около 10 минути да набъбне.
  5. След като набъбне се загрява в микровълнова фурна за 8-9 секунди, вади се и се разбърква. После още веднъж се загрява за 8-9 секунди. Разбърква се и се прибавя към кокосовото мляко.
  6. Киселото мляко се разбива много добре – да няма топчета и се изсипва в кокосовото мляко.
  7. Прибавят се и кокосовите стърготини. Сместа се разбърква добре. При необходимост се пасира леко, ако са останали малки бучки от киселото мляко.
  8. След това се излива върху бисквитения блат. Леко бисквитите се натискат с вилица, ако изскочат над кокосовата смес.
  9. Кокосовата торта се прибира в хладилник за 5-6 часа, за да стегне.
  10. Сервира се декорирана с останалите череши.
    parche_kokosova_torta_s_chereshi

WordPress Recipe Plugin by ReciPress