Приготвих тези кокосови бонбони, които наподобавят бонбоните Рафаело за гостуването ми в рубриката „Вашето гурме“ на в. Преса. Бях ги приготвяла и преди, но така и не описах рецептата в блога. Макар у нас най-любимите десерти да са тези с шоколад, домашните бонбони Рафаело също се котират много добре. Бонбоните са изключително елегантни, могат да се използват за декорация към торти с бяла украса или други сладкиши.

Кондензирано подсладено мляко можете да намерите в големите супер маркети – това го взех от Била, но го има със сигурност в Карфур, Метро и Кауфланд.Pin It

Кокосови трюфели (Домашни бонбони „Рафаело”) Recipe

kokosovi_trjufeli_domashni_bonboni_rafaelo

От sheytanova

Публикувано на : 10/26/2012

    Приготвих тези кокосови бонбони, които наподобавят бонбоните Рафаело за …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Млякото се загрява в незалепващ съд, като се внимава да не кипне. Към него се прибавя белият шоколад, маслото и кокосовите стърготини.
    2. Бърка се докато шоколадът и маслото се разтопят. Към сместа се прибавят натрошените вафлени кори и се обърква добре. Оставя се сместа да престои в хладилник около 2 часа.
    3. Оформят се топчета (около 1 ч.л. от сместа), като във всяко се прибавя по 1 лещник. Топчетата се овалват в кокосови стърготини. Ако сместа е станала по-лепкава се прибавят още стърготини.
    4. Готовите топчета се оставят за още 1-2 часа в хладилника в херметически затворен съд, за да стегнат добре преди да се поднесат.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress