Кокосовото брашно се получава от кокосовия орех. Когато не е узрял добре плодът на кокоса, от него се извлича кокосово мляко. Когато узрее течността се превръща в твърда, бяла вътрешност на кокосовия орех, така наречената копра. След механично пресоване и фино смилане се получава кокосовото брашно.

Вкусът на кокосовото брашно

Кокосовото брашно има естествен сладък вкус и е чудесен заместител на сметаната. Отлична добавка е към бяло, оризово или брашно от лимец, както и пшенични трици при приготвяне на тестени изделия. Имайте предвид, че тези брашна не бухват толкова много колкото бялото и за това често се смесват именно с него от сладкарите за по-добър резултат.

За какво се използва кокосовото брашно

Може да се прибавя по една супена лъжица брашно от кокос към мюсли, кафе, сокове, супи, чайове. Това ще ги обогати на протеини, фибри, фолиева киселина, минерали, витамини. Това е възможно благодарение на това, че кокосовото брашно може да се консумира сурово. Свойството на кокосовото брашно да се консумира сурово, а също така бадемовото, овесеното, или брашно от киноа се използва от хората, които усилено се занимават със спорт за домашно приготвяне на протеинови барове. Не случайно народните лечители на тихоокеанските острови използват вътрешната част на кокосовия орех при слаби хора за натрупване на мускулна маса. Кокосовото брашно може да се използва и при ястия с пилешко месо.

Кокосовото брашно чудесно се съчетава с подправки като кориандър, канела, кимион, куркума, джинжифил, сусам, звезден анасон, карамфил. Брашното от кокос може да се комбинира със смокини, ром, коняк, кленов сироп.

Най-добрият вариант е да използвате био кокосово брашно. Това брашно съдържа 100% смляна прясна, чиста, бяла сърцевина от биологично отгледани кокосови орехи и не съдържа глутен. Можете да си го закупите от магазините Биомаг или онлайн.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Био червено цвекло

Песто от тиквички

 Pin It