Кокосовото мляко се получава от недоузрелите плодове на кокосовия орех или когато вече ядката е оформена. Млякото, което може да намерите у нас е от Югоизточна Азия и се получава когато ядката е оформена. Можете да купите кокосово мляко от големите супермаркети; най-често е в консерви.

За какво се използва кокосово мляко?

Кокосовото мляко се използва в азиатската, индонезийската, индийската и африканска кухня. Прилага се за овкусяване на супи, ястия десерти, коктейли и др. Чудесно се съчетава с риба, пилешко, тиква, а от подправките  – с канела, мента, джинжифил.

Ето две рецепти, в които съм използвала кокосово мляко:
Кокосов тапиока крем със запечени дюли
Кокосова торта с бисквити и череши
Защо кокосовото мляко е полезно?
Кокосовото мляко съдържа много полезни минерали, фибри, витамини, мазнини. Не се пълнее от него, напротив се отслабва. Нещо повече – кокосовото мляко помага при вируси, намалява кръвната захар. Напоследък се смята, че може да служи за заместител на майчината кърма.
Не трябва да се злоупотребява с употребата му.
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It