Традиционно аперолът го свързвам с лятото и с коктейла аперол шприц. С Деан обаче преди няколко дни ходихме до I Sensi – един от най-добрите магазини за италиански продукти в София и видях, че се продава аперол. Между другото на следващия ден видях, че и в магазина на Рубаят също се продава аперол в по-малка разфасовка.

И така, с подръчни средства у дома реших да „спретна“ по един коктейл.

Необходими продукти:

за 2 коктейла

60 мл аперол

2 с.л. кленов сироп

400 мл бяло вино

лед

Кленовият сироп и аперолът се сипват в чаша и се разбъркват добре. Прибавя се бяло вино и лед.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Коняк с тиква и канела

Коктейл Текила Сънрайз