Ето как може да повдигнете още повече настроението на Коледната трапеза! Поднесете сладкиш под формата на шапката на Дядо Коледа. Със сигурност ще провокирате усмивки на лицата на малки и големи! Какво по-хубаво от това!

Не забравяйте, че е добре да декорирате непосредствено преди да го поднесете, в противен случай рискувате декорацията (сметаната) да се разтече. Най-добре е да се използват пресни ягоди, но тъй като в този сезон невинаги е лесно да се намерят, а и цената им често е скандално висока, аз използват замразени.

Не забравяйте да харесате страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Коледен десерт – Дядо Коледа сладкишчета Recipe

дядо Коледа сладкиш

От sheytanova

Публикувано на : 12/25/2012

    Ето как може да повдигнете още повече настроението на Коледната трапеза! …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Яйцата се разбиват с щипка сол и захарта на кристали.
    2. Брашното и бакпулвера се смесват и се пресяват в отделна купа.
    3. Към яйцата се прибавят подправките, пакетче масло (разтопено), какаото и киселото мляко при непрекъснато разбиване с миксер.
    4. Постепенно се прибавя и половината брашно. Миксерът се изключва и останалото брашно се прибавя и се доразбърква с шпатула.
    5. По желание се добавят и орехите
    6. Сместа се изсипва в намаслена тавичка, поръсена с брашно. Пече се в умерено загряна фурна и се проверява с клечка за зъби дали е готово.
    7. Докато сладкишът се пече се приготвя глазурата – смесват се 1 пакетче масло, 2 с.л. какао, 1 чаша пудра захар. Всички продукти се слагат в огнеупорен съд и се оставят да се стопят и хомогенизират.
    8. След като сладкишът изстине се изрязва с помощта на кръгли резци, в диаметър малко по-големи от една ягода.
    9. Всяко парче се потапя в топлата глазура и се поставя в чиния. Оставя се да изстине.
    10. Върху всяко парче се слага по една ягода и се декорира с разбитата сметана. Поднася се веднага.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress