Ето как може да повдигнете още повече настроението на Коледната трапеза! Поднесете сладкиш под формата на шапката на Дядо Коледа. Със сигурност ще провокирате усмивки на лицата на малки и големи! Какво по-хубаво от това!
Не забравяйте, че е добре да декорирате непосредствено преди да го поднесете, в противен случай рискувате декорацията (сметаната) да се разтече. Най-добре е да се използват пресни ягоди, но тъй като в този сезон невинаги е лесно да се намерят, а и цената им често е скандално висока, аз използват замразени.
Не забравяйте да харесате страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItКоледен десерт – Дядо Коледа сладкишчета Recipe

От 12/25/2012
Публикувано на :Ето как може да повдигнете още повече настроението на Коледната трапеза! …
Необходими продукти
- 1 ч.ч. захар на кристали
- цели ягоди
- 3 яйца
- 2 пакетчета масло по 125 грама
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 6 с.л. какао 2 с.л. какао се оставят за глазурата
- 1/2 ч.л. махлеб
- 1 пакетче бакпулвер
- 1/2 ч.ч. орехи наситнени
- 1 щипка сол
- разбита сметана
Приготвяне
- Яйцата се разбиват с щипка сол и захарта на кристали.
- Брашното и бакпулвера се смесват и се пресяват в отделна купа.
- Към яйцата се прибавят подправките, пакетче масло (разтопено), какаото и киселото мляко при непрекъснато разбиване с миксер.
- Постепенно се прибавя и половината брашно. Миксерът се изключва и останалото брашно се прибавя и се доразбърква с шпатула.
- По желание се добавят и орехите
- Сместа се изсипва в намаслена тавичка, поръсена с брашно. Пече се в умерено загряна фурна и се проверява с клечка за зъби дали е готово.
- Докато сладкишът се пече се приготвя глазурата - смесват се 1 пакетче масло, 2 с.л. какао, 1 чаша пудра захар. Всички продукти се слагат в огнеупорен съд и се оставят да се стопят и хомогенизират.
- След като сладкишът изстине се изрязва с помощта на кръгли резци, в диаметър малко по-големи от една ягода.
- Всяко парче се потапя в топлата глазура и се поставя в чиния. Оставя се да изстине.
- Върху всяко парче се слага по една ягода и се декорира с разбитата сметана. Поднася се веднага.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!