дядо Коледа сладкиш

Ето как може да повдигнете още повече настроението на Коледната трапеза! Поднесете сладкиш под формата на шапката на Дядо Коледа. Със сигурност ще провокирате усмивки на лицата на малки и големи! Какво по-хубаво от това!

Не забравяйте, че е добре да декорирате непосредствено преди да го поднесете, в противен случай рискувате декорацията (сметаната) да се разтече. Най-добре е да се използват пресни ягоди, но тъй като в този сезон невинаги е лесно да се намерят, а и цената им често е скандално висока, аз използват замразени.

Не забравяйте да харесате страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Коледен десерт – Дядо Коледа сладкишчета Recipe

дядо Коледа сладкиш

От sheytanova Публикувано на : 12/25/2012

    Ето как може да повдигнете още повече настроението на Коледната трапеза! …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Яйцата се разбиват с щипка сол и захарта на кристали.
    2. Брашното и бакпулвера се смесват и се пресяват в отделна купа.
    3. Към яйцата се прибавят подправките, пакетче масло (разтопено), какаото и киселото мляко при непрекъснато разбиване с миксер.
    4. Постепенно се прибавя и половината брашно. Миксерът се изключва и останалото брашно се прибавя и се доразбърква с шпатула.
    5. По желание се добавят и орехите
    6. Сместа се изсипва в намаслена тавичка, поръсена с брашно. Пече се в умерено загряна фурна и се проверява с клечка за зъби дали е готово.
    7. Докато сладкишът се пече се приготвя глазурата - смесват се 1 пакетче масло, 2 с.л. какао, 1 чаша пудра захар. Всички продукти се слагат в огнеупорен съд и се оставят да се стопят и хомогенизират.
    8. След като сладкишът изстине се изрязва с помощта на кръгли резци, в диаметър малко по-големи от една ягода.
    9. Всяко парче се потапя в топлата глазура и се поставя в чиния. Оставя се да изстине.
    10. Върху всяко парче се слага по една ягода и се декорира с разбитата сметана. Поднася се веднага.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0 отговори

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *