Коледа наближава и е крайно време да подготвим коледните медени сладки. Колкото по-дълго време престояват, толкова по-хубави стават според мен. Дали ще ги декорирате или не – това оставам на вас. Аз лично тази зима не съм декорираа коледните меденки – хапваме ги така – хрупкави, ароматни… отвсякъде коледни 🙂 Много важно за тази рецепта за коледни медени сладки е медът да не бъде захаросан. Трябва да бъде в течна форма.

Вижте как можете да декорирахте коледните меденки под формата на коледни елхи.

Ароматите на канела, джинджифил, анасон, карамфил са сред най-коледните подправки. В комбинация с меда се задава една обещаваща рецепта за коледни меденки – не мислите ли 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Дребни сладки с кафе и мед

Коледни сладки

Коледен десерт – Дядо Коледа сладкишчета

Сладки линцер

Сладки формички – котенца

Коледни медени сладки

koledni_medeni_sladki

От sheytanova

Публикувано на : 12/17/2013

    Коледа наближава и е крайно време да подготвим коледните медени сладки. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Маслото се разбива заедно със захарта, меда и яйцето.
    2. Сухите съставки – брашното и подправките, заедно със содата се смесват и се прибавят на няколко пъти към сместа с маслото. Добавя се и по малко вода.
    3. Замесва се тесто, което се оставя за около 20 – 30 минути в хладилник.
    4. Тестото се разточва с дебелина 4-5 мм и се нарязва с формички.
    5. Сладките се поставят в тава с хартия за печене и се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса. В зависимост от големината на сладките и дебелината им се пекат между 6 и 12 минути.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress