Мнозина наричат комбус – ядене, което се приготвя най-често от лапад или друга зеленина и червени чушки. Аз обаче имам един познат, чиято майка приготвя този разкошен десерт с тиква и дренки и го нарича също комбус. Не знам дали тиквата с дренки (и евентуално сушени плодове) е правилно да се нарича комбус, но със сигурност знам, че е изключително вкусно 🙂

И така! Не се хващайте за името, ами се хващайте с варенето на тиквата 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Крем супа от тиква

Печена тиква с мед и орехи

Пълнена тиква със сушени плодове и локумPin It

Комбус – десерт с тиква и дренки

kombus

От sheytanova

Публикувано на : 10/25/2013

    Мнозина наричат комбус – ядене, което се приготвя най-често от лапад или …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Сварените тиква и дренки се поръсват със захар и заедно с малка част от бульона, в който са врели се доваряват докато станат на пюре. Можете да ги намачкате с вилица.
    2. Когато сместа се посгъсти, се прибавя и меда.
    3. Комбусът се поднася в купички. По желание можете да поръсите с орехи.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress