Мнозина наричат комбус – ядене, което се приготвя най-често от лапад или друга зеленина и червени чушки. Аз обаче имам един познат, чиято майка приготвя този разкошен десерт с тиква и дренки и го нарича също комбус. Не знам дали тиквата с дренки (и евентуално сушени плодове) е правилно да се нарича комбус, но със сигурност знам, че е изключително вкусно 🙂

И така! Не се хващайте за името, ами се хващайте с варенето на тиквата 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Крем супа от тиква

Печена тиква с мед и орехи

Пълнена тиква със сушени плодове и локум

Pin It

Комбус - десерт с тиква и дренки

От sheytanova Публикувано на : 10/25/2013

    Мнозина наричат комбус - ядене, което се приготвя най-често от лапад или …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Сварените тиква и дренки се поръсват със захар и заедно с малка част от бульона, в който са врели се доваряват докато станат на пюре. Можете да ги намачкате с вилица.
    2. Когато сместа се посгъсти, се прибавя и меда.
    3. Комбусът се поднася в купички. По желание можете да поръсите с орехи.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0 отговори

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият отговор на cheap car insurance texas Отказ

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *