Конякът е добър партньор на тиквата и останалите зимни плодове като дюли, ябълки, особено когато ги приготвям печени на фурна. Още по-лесна става задачата ни, когато тиквата е вече приготвена и директно си купим рачел от тиква.
Ще усетите приятния, почти суров вкус на тиквата в бурканчетата. Рачелът на Хармоника е удоволствие, от което не трябва да се лишавате 🙂
Ето и една идея как да удвоите удоволствието от рачела.
Единственото, което ви трябва е хубав коняк (може бренди или пък хубав ром) и малки чашки тип „шотчета“. Ако пък предпочитате класическата чаша за коняк – пригответе питието в нея. Добавете към коняка няколко капки от живовлековия сироп, в който е била тиквата.
След това вземете парченце рачел от тиква и го промушете с клечка за зъби. Поръсете с канела за допълнителен разкош.
Насладете се на коктейла си с тиква и коняк!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Комбус – десерт с тиква и дренки
Пълнена тиква със сушени плодове и локум
Pin It
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!