Конякът е добър партньор на тиквата и останалите зимни плодове като дюли, ябълки, особено когато ги приготвям печени на фурна. Още по-лесна става задачата ни, когато тиквата е вече приготвена и директно си купим рачел от тиква.

Ще усетите приятния, почти суров вкус на тиквата в бурканчетата. Рачелът на Хармоника е удоволствие, от което не трябва да се лишавате 🙂

Ето и една идея как да удвоите удоволствието от рачела.

Единственото, което ви трябва е хубав коняк (може бренди или пък хубав ром) и малки чашки тип „шотчета“. Ако пък предпочитате класическата чаша за коняк – пригответе питието в нея. Добавете към коняка няколко капки от живовлековия сироп, в който е била тиквата.

След това вземете парченце рачел от тиква и го промушете с клечка за зъби. Поръсете с канела за допълнителен разкош.

Насладете се на коктейла си с тиква и коняк!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Комбус – десерт с тиква и дренки

Крем супа от тиква

Печена тиква с мед и орехи

Пълнена тиква със сушени плодове и локум

 

 

 Pin It