Какво ще кажете за нещо пролетно и зелено в чиниите? Предлагам ви една рецепта за копривена супа – различното в случая е, че съм добавила малко марокански кус кус с цветя (има го в Биомаг, ако се чудите къде можете да го намерите) и вместо сметана или кисело мляко – оризов крем.
Най-сложното в тази рецепта за копривена супа с кус кус според мен е самото почистване на копривата. На някои им доставя удоволствие, но на мен толкова ми жули по ръцете, че си позволявам първо да попаря копривата и след това чак (отново с ръкавици) да нарежа копривата на много ситно.
И така! Хайде да се захващаме и да влизаме в кухнята! Време е за пролетна супа с коприва!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пролетно предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене
Копривена супа с кус кус и оризов крем

От 04/08/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Какво ще кажете за нещо пролетно и зелено в чиниите? Предлагам ви една …
Необходими продукти
- 400 грама коприва прясна
- 2 с.л. кус кус
- 1 кубче био бульон
- 3 стръка зелен лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 4 с.л. оризов крем
- сол на вкус
- 1 с.л. зелена подправка само зелено на Sonnentor
Приготвяне
- Копривата се попарва в 3 ч.ч. вода и се изважда да се охлади. Водата се запазва.
- Накълцва се на ситно.
- Нарязаният на ситно лук, заедно с чесъна с задушават в предварително загретия зехтин. Добавя се копривата.
- Оставя се за 1-2 минути, след което се прибавя водата, в която е вряла копривата и се остава да къкри около 10 минути. След това се прибавя солта, био бульона, подправките, кус куса и оризовия крем. Разбърква се добре. При необходимост се добавя още малко вода.
- Оставя се за още няколко минути на котлона. Супата с коприва се поднася топла.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!