Какво ще кажете за нещо пролетно и зелено в чиниите? Предлагам ви една рецепта за копривена супа – различното в случая е, че съм добавила малко марокански кус кус с цветя (има го в Биомаг, ако се чудите къде можете да го намерите) и вместо сметана или кисело мляко – оризов крем.

Най-сложното в тази рецепта за копривена супа с кус кус според мен е самото почистване на копривата. На някои им доставя удоволствие, но на мен толкова ми жули по ръцете, че си позволявам първо да попаря копривата и след това чак (отново с ръкавици) да нарежа копривата на много ситно.

И така! Хайде да се захващаме и да влизаме в кухнята! Време е за пролетна супа с коприва!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Копривена каша с горгонзола

Пролетно предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене

Копривена супа с кус кус и оризов крем

koprivena-supa-s-kus-kus

От sheytanova

Публикувано на : 04/08/2014

  • Брой / порции: 4 порции

Какво ще кажете за нещо пролетно и зелено в чиниите? Предлагам ви една …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Копривата се попарва в 3 ч.ч. вода и се изважда да се охлади. Водата се запазва.
  2. Накълцва се на ситно.
  3. Нарязаният на ситно лук, заедно с чесъна с задушават в предварително загретия зехтин. Добавя се копривата.
  4. Оставя се за 1-2 минути, след което се прибавя водата, в която е вряла копривата и се остава да къкри около 10 минути. След това се прибавя солта, био бульона, подправките, кус куса и оризовия крем. Разбърква се добре. При необходимост се добавя още малко вода.
  5. Оставя се за още няколко минути на котлона. Супата с коприва се поднася топла.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress