Макар да асоциирам копривата основно с пролетта, оказа се, че на пазарчето до нас успях да намеря една жена, която да продава коприва. Истината е, че копривата не беше толкова нежна и дребна, както пролетната, но пак се получи добра копривена каша.

Разбира се, ако не харесвате горгонзола за рецептата за копривената каша, можете да я замените с хубаво козе сирене, например или с качествено овче сирене. Изборът е ваш. Ако заложите на българско саламурно сирене, към кашата от коприва можете да прибавите и малко джоджен и девисил.

Вижте още:

Агнешка супа с коприва

Пролетно предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Копривена каша с горгонзола

koprivena_kasha_s_gorgonzola

От sheytanova

Публикувано на : 08/14/2013

  • Брой / порции: 3 -4 порции

Макар да асоциирам копривата основно с пролетта, оказа се, че на …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Копривата се попарва във вряла вода и се прецежда. Нарязва се на ситно.
  2. Вари се около още 5-10 минути.
  3. Към сместа се добавя 1 ч.ч. от водата, в която е вряла и се пасира. След това се добавят млякото, подправките, половината горгонзола (натрошена) и маслото. По желание се добавя още бульон.
  4. Кашата се поднася с останалото натрошено сирене.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress