Макар да асоциирам копривата основно с пролетта, оказа се, че на пазарчето до нас успях да намеря една жена, която да продава коприва. Истината е, че копривата не беше толкова нежна и дребна, както пролетната, но пак се получи добра копривена каша.
Разбира се, ако не харесвате горгонзола за рецептата за копривената каша, можете да я замените с хубаво козе сирене, например или с качествено овче сирене. Изборът е ваш. Ако заложите на българско саламурно сирене, към кашата от коприва можете да прибавите и малко джоджен и девисил.
Вижте още:
Пролетно предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItКопривена каша с горгонзола

От 08/14/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3 -4 порции
Макар да асоциирам копривата основно с пролетта, оказа се, че на …
Необходими продукти
- 400 грама прясна коприва
- 1 малка глава лук
- 6-7 стръка магданоз
- 1 скилидка чесън
- 200 грама горгонзола
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.л. масло
- 2-3 с.л. олио или зехтин
- шарен пипер на вкус
- сол на вкус
Приготвяне
- Копривата се попарва във вряла вода и се прецежда. Нарязва се на ситно.
- Вари се около още 5-10 минути.
- Към сместа се добавя 1 ч.ч. от водата, в която е вряла и се пасира. След това се добавят млякото, подправките, половината горгонзола (натрошена) и маслото. По желание се добавя още бульон.
- Кашата се поднася с останалото натрошено сирене.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
ауу, колко хубаво изглежда и звучи тази мерудия! искам
🙂 Благодаря 🙂 Виолета