Макар да асоциирам копривата основно с пролетта, оказа се, че на пазарчето до нас успях да намеря една жена, която да продава коприва. Истината е, че копривата не беше толкова нежна и дребна, както пролетната, но пак се получи добра копривена каша.

Разбира се, ако не харесвате горгонзола за рецептата за копривената каша, можете да я замените с хубаво козе сирене, например или с качествено овче сирене. Изборът е ваш. Ако заложите на българско саламурно сирене, към кашата от коприва можете да прибавите и малко джоджен и девисил.

Вижте още:

Агнешка супа с коприва

Пролетно предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Копривена каша с горгонзола

От sheytanova Публикувано на : 08/14/2013

  • Брой / порции: 3 -4 порции

Макар да асоциирам копривата основно с пролетта, оказа се, че на …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Копривата се попарва във вряла вода и се прецежда. Нарязва се на ситно.
  2. Вари се около още 5-10 минути.
  3. Към сместа се добавя 1 ч.ч. от водата, в която е вряла и се пасира. След това се добавят млякото, подправките, половината горгонзола (натрошена) и маслото. По желание се добавя още бульон.
  4. Кашата се поднася с останалото натрошено сирене.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият отговор на yeezy boost 350 v2 Отказ

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *