Пуешките крутони са най-любимите крутони вече на Деан. Преди крем супите не му бяха от любимите, защото най-често няма „мръвка“ вътре, но вече пуешките крутони оправят нещата. Приготвят се лесно, като първо пуешките бутчета се сваряват, след, което се нарязват на кубчета и се запържват до златисто в зехтин.
Тиквичките по принцип много успешно се комбинират с картофи и синьо сирене. Пуешкото месо просто е допълнение към цялата тази приказка.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още идеи за интересни супи:
Гаспачо – испанска студена доматена супа
Крем супа от тиквички и… ягоди
Крем супа от тиквички с пуешки крутони

От 08/06/2014
Публикувано на :Пуешките крутони са най-любимите крутони вече на Деан. Преди крем супите …
Необходими продукти
- 3-4 тиквички
- 125 грама синьо сирене
- 2 пуешки бутчета
- 2 картофа
- 1 малка глава лук
- 2-3 с.л. зехтин + още малко за запържване на пуешкото месо
- сол на вкус
- 4 ч.ч. бульон
Приготвяне
- Пуешките бутчета са сваряват и се нарязват на кубчета. Запържват се до златисто в зехтин.
- Лукът се задушава в зехтина, добавят се нарязаните на кубчета тиквички и картофи. Добавя се бульона и се оставя да ври около 30 мин. Ако искате по-гъста супа се слага по-малко вода, а за по-рядка - повече.
- След това супата се пасира, добавя се натрошеното синьо сирене о се разбърква добре.
- Супата се поднася с пуешките крутони.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!