Ваниленият аромат в тази рецепта за крем идва от бурбонската ванилова захар на Dr. Oetker. Тя представлява смес от фино смлени шушулки от Бурбонска ванилия и захар. Изключително подходяща е за различни кремове и десерти.

Тънкият момент в тази рецепта е да внимавате кремът с ванилията да не се пресече. Ако все пак това се случи, сложете го на водна баня и бъркайте интензивно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Кокосов крем с ягоди

Кокосов тапиока крем с печени дюли

Крем с къпини и бял шоколад

Летен крем карамел с праскови

 Pin It

Крем с бурбонска ванилова захар

krem_s_burbonska_vanilova_zahar

От sheytanova

Публикувано на : 11/02/2013

    Ваниленият аромат в тази рецепта за крем идва от бурбонската ванилова …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Яйцето, заедно с царевичното нишесте и 2 с.л. от млякото се разбъркват.
    2. Останалото мляко завира, заедно с 3 с.л. захар. На тънка струйка се прибавя към яйчената смес при непрекъснато бъркане.
    3. Маслото заедно с бурбонската ванилова захар и пудрата захар се разбива до побеляване и се прибавя към вече охладения крем лъжица по лъжица.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress