Сладко-киселият вкус на къпините се комбинира перфектно с наситения вкус на белия шоколад.  Светлият цвят на шоколада пък омекотява иначе наситения черно-червеникъв цвят на дребните плодове. Къпините са изключително богати на витамин C  и представляват подоходяща добавка към вашите летни десерти с плодове.

Ако сте почитатели на кремовете с плодове, ето някои от моите любими:

Пана кота с ягоди

Крем с малини

Крем с портокали и ментаPin It

Крем с къпини и бял шоколад Recipe

krem_kapini_i_bial_shokolad

От sheytanova

Публикувано на : 07/26/2012

    Сладко-киселият вкус на къпините се комбинира перфектно с наситения вкус …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Няколко къпини се оставят за декорация. Останалите къпини се намачкват с вилица и се минават през цедка, за да се махне семето им.
    2. Млякото се оставя да заври, като скъм него се прибавя захарта. Бърка се, за да ен загори захарта. След като захарта се разтвори се прибавя нишестето и се бърка интензивно до сгъстяването на млякото.
    3. Сместа се сваля от котлона и се прибавя начупения на парчета шоколад. Бърка се докато се разтопи шоколада, после се прибавя сместа от къпините. Разбърква се добре, разпределя се в купички и се оставя да се охлади добре.
    4. Десертът с къпини се поднася декориран с пресни плодове.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress