Авокадото е толкова полезно, а у нас се консумира толкова малко… Навярно заради по-блудкавия му вкус, когато не е овкусено добре. Вярвам, че ако не обичате авокадо, в комбинацията му със сметана и копър в тази супа ще ви допадне. За тази рецепта за крем супа можете да използвате качествен зехтин, но още по-добре се получава, когато сложите масло от авокадо. Ситно нарязаният копър добавя допълнителна свежест, а сметаната – и шампанското изтънчен вкус. Наближават празници – супата от авокадо е идеална за празничен обяд!

Аз лично не съм добавяла сол, защото кубчето био бульон доставя достатъчно за моя вкус. Ако все пак намирате супата с авокадо, сметана и шампанско за безсолна – прибавете малко.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Предястие с авокадо и червен боб

Хапки със скариди и авокадо

Чеснова разядка с авокадоPin It

Крем супа от авокадо със сметана и копър

krem_supa_ot_avokado_sas_smetana

От sheytanova

Публикувано на : 12/10/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Авокадото е толкова полезно, а у нас се консумира толкова малко… Навярно …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Био бульонът се разтваря в горещата вода.
  2. Маслото от авокадо и обикновеното краве масло се загряват и в тях се запържва брашното. За да не стане на бучки бъркайте интензивно с домакинска тел. След като се позапържи брашното добавяйте по малко от бульона и продължавайте да бъркате, докато се получи кашичка. Оставете да ври няколко минути.
  3. Към нея прибавете пасираното авокадо и сметаната. Разбъркайте и прибавете шампанско.
  4. Оставете за още няколко минути на котлона, прибавете копър и сервирайте. По желание овкусете със зехтин.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress