Идеята за тази рецепта за крем супа от праз и картофи с подправката майорана я взех от Чорбалан. Те доставят домашна, вегетарианска храна до дома или офиса. Освен супи предлагат разнообразни вегетариански ястия – различни всеки ден. Ако не ви се готви, посетете фейсбук страницата им, разгледайте менюто за деня и особено, ако обичате вегетарински гозби – със сигурност ще се харесате нещо. Това, което изключително много ми допада е подборът на подправките за рецептите, които приготвят. Те са абсолютното доказателство, че една вегетарианска рецепта, каквато е тази за крем супа с праз, могат да бъдат приказно вкусни. особено, когато им се добавят подходящи аромати. Ако нямате майорана у дома, можете да я замените с риган, но ароматът на крем супата ще се промени.

Ако обичате постна храна и праз, ето още няколко идеи за рецепти с праз:

Гъби с кестени и праз

Доматена супа с праз и сирене

Супа от печени домати с праз

Зелена салата с праз, ябълка и синьо сирене

 Pin It

Крем супа от картофи и праз с майорана Recipe

krem_supa_ot_kartofi_s_praz_i_maiorana

От sheytanova

Публикувано на : 10/28/2012

    Идеята за тази рецепта за крем супа от праз и картофи с подправката …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Празът се нарязва на ситно и се оставя в тенджера с незалепващо дъно да се задуши леко. Аз не добавям мазнина, но по желание може да сложите 1 с.л. олио, например. Посолява се.
    2. През това време картофите се нарязват на ситно.
    3. Картофите се прибавят към праза, заедно с 1,2 литра вода. Ако обаичате крем супата по-рядка – прибавете още вода, ако я обичате по-гъста, като каша – по-малко.
    4. Добавят се смления черен пипер и майораната.
    5. Вари се около 35 минути. След което супата се пасира. Поднася се топла.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress