Кухнята за много млади хора е място „табу“. На едни им е скучно, други изпитват страх от провал, трети не могат да си отганизират времето и твърдят, че нямат време за готвене.
Тази рецепта за крем супа с моркови не изисква много време. При нея няма шанс младият готвач да се провали и става относително бързо – трябва само да нарежете зеленчуците и да ги сложите да врят. През това време можете да си свършите някоя задачка у дома и после само да пасирате. И имате богата, ароматна домашна крем супа. Рецептите за повечето крем супи са подходящи за всеки прохождащ в кухнята.
Моркови можете да намерите целогодишно, макар най-полезни и сочни да са през летните месеци. Както голяма част от зеленчуците всъщност.
Да се отправяме към кухнята!
Pin ItКрем супа от моркови с куркума

От 11/28/2012
Публикувано на :Кухнята за много млади хора е място "табу". На едни им е скучно, други …
Необходими продукти
- 600 грама моркови
- 1 глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. майорана
- 1 ч.л. магданоз сух
- 1/2 ч.л. червен пипер сладък
- 1/2 ч.л. лют червен пипер в зехтин
- 1 с.л. зехтин
- 1 щипка пипер меланж
- сол на вкус
Приготвяне
- Морковите се почистват и се нарязват на шайби.
- Лукът и чесънът се задушават в зехтина. Прибавят се морковите и се разбъркват. Оставят се за минута. Добавя се сол и пипер меланж.
- Прибавят се подправките и супата се залива с около 1 литър вода.
- Оставя се да поври около 25 минути или до желаната гъстота (ако искате супата да е по-рядка сложете повече вода).
- Накрая се пасира и се поднася по желание с крутони или за непостещите - със сирене.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!