Кухнята за много млади хора е място „табу“. На едни им е скучно, други изпитват страх от провал, трети не могат да си отганизират времето и твърдят, че нямат време за готвене.

Тази рецепта за крем супа с моркови не изисква много време. При нея няма шанс младият готвач да се провали и става относително бързо – трябва само да нарежете зеленчуците и да ги сложите да врят. През това време можете да си свършите някоя задачка у дома и после само да пасирате. И имате богата, ароматна домашна крем супа. Рецептите за повечето крем супи са подходящи за всеки прохождащ в кухнята.

Моркови можете да намерите целогодишно, макар най-полезни и сочни да са през летните месеци. Както голяма част от зеленчуците всъщност.

Да се отправяме към кухнята!Pin It

Крем супа от моркови с куркума

крем супа от моркови

От sheytanova

Публикувано на : 11/28/2012

    Кухнята за много млади хора е място „табу“. На едни им е скучно, други …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Морковите се почистват и се нарязват на шайби.
    2. Лукът и чесънът се задушават в зехтина. Прибавят се морковите и се разбъркват. Оставят се за минута. Добавя се сол и пипер меланж.
    3. Прибавят се подправките и супата се залива с около 1 литър вода.
    4. Оставя се да поври около 25 минути или до желаната гъстота (ако искате супата да е по-рядка сложете повече вода).
    5. Накрая се пасира и се поднася по желание с крутони или за непостещите – със сирене.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress