nojiza_za_pizza

Кухненската ножица е едно от задължителните пособия в една кухня. Често се продават в комплект с ножове и поставка за тях.

Има обаче някои доста креативни решения при ножиците в кухнята като тази например:

nojiza_za_podpravkiСнимка: Amazon

Ножица за подправки и билки – идеалният начин да нарежете на ситно магданоза или перата на пресния лук. Цената на подобна кухненска джаджа е около 10 долара и може да се намери в Амазон.

Следващият кухненски инструмент комбинира функциите на шпатула и ножица за пица. Благодарение на него можете да нарежете пицата на идеално еднакви парчета. Всъщност не просто да я отрежете, а да я сервирате лесно:

nojiza_za_pizzaСнимка: blessingstuff

На някои може да му се стори прищявка, но ножицата за пиле е също изключително функционална. Доста домакини използват ножиците за пиле също и за нарязване на порции на заешко. Ето как изглежда:

nojiza_za_pileСнимка: Двата щъркела

Тази специално се продава в един от реномираните магазини за ножове и ножарски изделия – Двата щъркела.

Ако до сега не сте използвали ножица в кухнята, купете си като за начало стандартна, класическа кухненска ножица от неръждаема стомана. С нея не просто ще можете да отваряте пакетчетата храна и кутията на млякото, но ще ви послужи и при подготовката на някои хранителни продукти.

Pin It
2 отговори
  1. kulinarkata
    kulinarkata says:

    Тази ножица за пижа е изключително оригинална. Аз режа пицата с обикновена ножица и пак се получава само дето няма подложка отдолу за сервиране. Сервирам я на моите хлапета и на мъжа ми с ръце. Докато я сервирам и свършва. Как се яде пица всъщност – не е ли с ръце?

    Отговор
    • sheytanova
      sheytanova says:

      Здравей, kulinarkata! Да, пица най-често се яде с ръце. Нарязва се на триъгълни парчета, които се прегъват на две и се отхапва. Поне така съм виждала в Неапол, а там едва ли грешат, особено когато става въпрос за пица 🙂

      Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият отговор на Анонимен Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *