kuhniata_na_ljubovta

В Киномания 2012 бяха включени 3 кулинарни филма. За първия – Да готвиш със Стела вече ви писах. Вторият филм, който гледах – Кухнята на любовта обаче беше по-различен. Филмът беше прожектиран в кафе Мати’д (в малкото НДК) и по време на прожекцията ни сервираха ястия, които бяха във филма. Ще ви кажа мнението си за филма, но първо – за кулинарните изкушения 🙂

Ще започна отзад-напред и ще кажа, че трайфълът беше превъзходен (и този във филма, и този, който ни сервираха). Плодовият вкус на прасковите хармонираше прекрасно с деликатния крем, бишкотите, кокосовите стърготини. Ще опитам да направя трайфъл и ще ви дам рецептата.

Основното ястие беше също божествено – бут с печени картофки и карамелизирани лукчета. То беше поднесено с вино на Домейн Бойар – Quantum Каберне Фран – сорт-класика във Франция, който постепенно добива популярност и у нас. Но да се върнем на филма…

Според редица критици, филмът не блести с нищо, но аз съм убедена, че ценителите на хубавата храна и вино (във филма дегустаторите опитваха храната с вина от Шабли). Във филма лондонски ресторантьор губи съпругата си в автомобилна катастрофа. Бизнесът му тръгва надолу след негативни критики в ревюта за неговия ресторант. След разговор с неговия добър приятел Гордън Рамзи, той се премества в провинцията, където превръща местен пъб в изискан ресторант. Във филма главният готвач печели най-големия си критик като й приготвя телешки език в сос ремулад с целина. Отношенията между тях прерастват в нещо красиво и осъзнават, че успехът на добрата кухня е в любовта и екипната работа.

Нещо важно като съвет при готвенето: Никога не се опитвайте да хванете нещо летящо (падащо) в кухнята. Може да е горещо, може да е остро. Може и двете. Оставете го да падне!

Приятно гледане и добър апетит!

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *