Чудесна рецепта за лазаня, подходяща както за пролетта, така и за лятото, когато тиквички могат да се намерят изключително лесно на всеки пазар. По-големите хранителни вериги вече предлагат тиквички целогодишно, така че любителите на супермаркетите могат да приготвят тази рецепта за лазаня с тиквички, панчета и гауда с шунка през всеки един сезон.

„Пушеният“ аромат на лазанята идва от специалния италиански бекон – панчета, който се използва и за букатини аматричана. Него можете да го откриете в специализираните магазини за италиански вкусотии.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Паста с морски дарове

Паста с пилешко и сметана

Паста с риба тон на фурна

 Pin It

Лазаня с тиквички, панчета и гауда с шунка

lasagna_gauda_tikvichki_panceta

От sheytanova

Публикувано на : 04/13/2012

  • Брой / порции: 2 Servings

Чудесна рецепта за лазаня, подходяща както за пролетта, така и за лятото, …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Чесънът се обелва и се пресира. Беконът и тиквичките се нареждат на кубчета, а лукът – на дребно.

  2. В дълбок тиган се запържват бекона, каймата и чесъна с лъжица зехтин. Добавят се и тиквичките и се разбърква. Овусява се със сол, босилек, чубрица, черен пипер.
  3. След като и тиквичките омекнат, сместа се залива със ситно нарязани консервиран домати, докато продуктите се покрият.
  4. Сместа се оставя да покъкри.
  5. Гаудата с шунка се нарязва на ситно и се добавя към плънката.
  6. През това време се приготвя бял сос. В тиган се слага маслото да се нагорещи, добавя се брашното и сол да се запържат. Добавя се прясното мляко при непрекъснато бъркане докато сосът се сгъсти.
  7. След като и плънката, и соса са готови, намазваме правоъгълна тава със зехтин и нареждаме кори, сос и плънка като редуваме.
  8. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 – 40 мин.
  9. Преди да сервирате поръсете с пармезан.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress