Бях решила последния ден от почивката ни в Гърция да купя гръцка риба, но беше неделя, оставих купуването на риба за Солун и съвсем забравих, че в неделя голяма част от гръцките корабчета на влизат във водата. Имаше малки пристанища в Ситония, на които се предлагаше прясна гръцка риба и в неделя, но…
Та като се прибрахме реших все пак да приготвя риба и избрах лаврак. Ето и моята рецепта за лаврак на фурна:
Pin ItЛаврак с домати на фурна Recipe

От 09/19/2012
Публикувано на :Бях решила последния ден от почивката ни в Гърция да купя гръцка риба, но …
Необходими продукти
- 2 броя лаврак почистени
- 2 средно големи домата
- 2-3 скилидки чесън
- зехтин
- няколко стръка магданоз
- бял и черен пипер прясно смлян
- сол
- вода
Приготвяне
- Рибата се измива и се осолява. Във всяка от рибите се поставят по няколко стръка пресен магданоз.
- Лавракът се поставя в намазнена незалепваща тавичка.
- Доматите се нарязват са кубчета (по желание предварително можете да обелите доматите) и се слагат върху рибата.
- Прибавя се и нарязаният на дребно чесън; поръсва се с черен пипер и лавракът се полива с малко зехтин. В тавичката се добавя малко вода.
- Пече се около 25 минути на 200 градуса.
- Сервира се с подходяща гарнитура - напр. задушени картофи, салата според сезона.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!