Бях решила последния ден от почивката ни в Гърция да купя гръцка риба, но беше неделя, оставих купуването на риба за Солун и съвсем забравих, че в неделя голяма част от гръцките корабчета на влизат във водата. Имаше малки пристанища в Ситония, на които се предлагаше прясна гръцка риба и в неделя, но…

Та като се прибрахме реших все пак да приготвя риба и избрах лаврак. Ето и моята рецепта за лаврак на фурна:Pin It

Лаврак с домати на фурна Recipe

lavrak_s_domati_i_chesan_na_furna

От sheytanova

Публикувано на : 09/19/2012

    Бях решила последния ден от почивката ни в Гърция да купя гръцка риба, но …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Рибата се измива и се осолява. Във всяка от рибите се поставят по няколко стръка пресен магданоз.
    2. Лавракът се поставя в намазнена незалепваща тавичка.
    3. Доматите се нарязват са кубчета (по желание предварително можете да обелите доматите) и се слагат върху рибата.
    4. Прибавя се и нарязаният на дребно чесън; поръсва се с черен пипер и лавракът се полива с малко зехтин. В тавичката се добавя малко вода.
    5. Пече се около 25 минути на 200 градуса.
    6. Сервира се с подходяща гарнитура – напр. задушени картофи, салата според сезона.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress