Италианците много често залагат на комбинацията на спанак и рикота. Опитайте обаче и българската алтернатива на рикотата в комбинация със спанак и ще останете приятно изненадани. Именно плънката на лазанята, която ви предлагам е точно със спанак и качествена българска кашкавалена извара Хармоника. За по-богат вкус на плънката за лазанята със спанак и извара се добавя зеленчуков бульон, зелени подправки и настърган кашкавал. Допълнително при печенето лазанята със спанак се поръсва с още кашкавал.

Ако искате лазанята да стане още по-сочна можете да сложите и сос бешамал над всяка кора лазаня, но в случая аз пропуснах бешамела.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Ньоки с извара и спанак

Пълнени калмари с ориз и спанак

Спанак с камут и зеленчуци

Спанак със сметана

Лазаня със спанак и извара

lazania-sas-spanak-i-izvara

От sheytanova

Публикувано на : 08/17/2014

    Италианците много често залагат на комбинацията на спанак и рикота. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Размразеният спанак се задушава в сгорещеното рапично олио.
    2. След това се добавя изварата, сушения морков, подправките и солта. Разбърка се добре и се прибавят настърганите домати.
    3. Остава се да къкри няколко минути докато плънката за лазанята се посгъсти. Накрая към сместа се добавя половината кашкавал (настърган).
    4. На дъното на правоъгълна тава се слага малко зехтин, след това един ред кори и един ред плънка.
    5. След това се редува кори и плънка докато плънката свърши, като най-отгоре се завършва с плънка. Поръсва се с кашкавал.
    6. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress