Лазанята е едно от най-известните италиански ястия за всички времена. Браво на този, който я е измислил 🙂 Навярно най-известната лазаня е лазанята болонезе, но днес ще направим нейна алтернатива – ще заместим каймата с пилешко месо. За предпочитане е да използвате обезкостено пилешко бутче без кожата, но в може също и пилешко филе. Ако използвате филето (гърди от пиле) рискувате месото да стане по-сухо.

Важно е отбележим, че най-общи има няколко вида кори за лазаня. Едните (които аз използвам) директно се нареждат в тавата за лазанята. Другите трябва леко да се потопят в гореща вода предварително. Третите са пресни кори, които отново се нареждат директно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Лазаня с тиквички и панчета

Пене с богат доматен сос на фурна

Паста с риба тон на фурнаPin It

Лазаня с пилешко и моцарела

lazania_s_pileshko_i_mozarela

От sheytanova

Публикувано на : 10/27/2013

    Лазанята е едно от най-известните италиански ястия за всички времена. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Нарязаните на ситно лук, чесън и морков се задушават в предварително загрения зехтин.
    2. След като омекнат се добавя нарязането на малки кубчета пилешко месо. Месото трябва да се зачерви от всички страни. Добавя се шареният пипер и солта.
    3. След това се прибавят настърганите домати (или от доматена консерва).
    4. Ястието се оставя да къкри на тих огън. Малко преди течноста да се редуцира се добавят и останалите подправки.
    5. Приготвя се сосът от бешамел. В разтопеното масло се запържва брашното при непрекъснато бъркане и на тънка струйка се прибавя прясното мляко. Бърка се докато сосът се сгъсти. Прибавя се щипка индийско орехче. Може да използвате тел за разбиване, за да не стане на бучки. Ако все пак това се случи – прецедете бешамела през цедка или пасирайте.
    6. На дъното на правоъгълна тава се слага една част от бешамела, нарежда се един ред кори за лазаня, след това отново бешамел, плънка, пак кори бешамел и плънка и така докато продуктите свършат. Важно е най-отгоре да остане плънка.
    7. Лазанята се пече около 40 минути на среден огън, като се проверява дали корите са напълно омекнали.
    8. Малко преди лазанята да е напълно готова с слага нарязаната на тънки филийки моцарела и се запича.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress