Може би съм споменавала и друг път, но като студентка ходих 4 поредни лета на студентска бригада в САЩ. Последните три бях в Сийсайд Хайтс в Ню Джърси. Освен смутито, друго изкушение, с което свързвам крайокеанското градче е шоколадовият фъдж. На крайбрежната улица имаше магазин за сладки лакомства, в който продаваха над 50 вида фъдж – шоколадов фъдж с бадеми, лешници, ванилов фъдж, фъдж с бонбони M&M, какъв ли не… За мен любимият си остана шоколадовият фъдж и сега ви предлагам една рецепта за фъдж, с която се получава не съвсем същия, но сходен фъдж на този, който се продаваше там. Онзи ставаше по-мек някак си, а моят се получи по-различен, но не остана 🙂
Pin It
Лешниково-шоколадов фъдж

От 11/08/2012
Публикувано на :Може би съм споменавала и друг път, но като студентка ходих 4 поредни лета …
Необходими продукти
- 400 грама шоколадов кувертюр
- 250 грама кондензирано мляко подсладено
- 1 с.л. масло
- 100 грама лешници белени
- 1 с.л. ром или есенция от ром
Приготвяне
- Шоколадът се разтопява на водна баня като се бърка непрекъснато. Към него се добавят кондензираното мляко и маслото.
- Бърка се докато сместа стане хомогенна. Добавя се и рома и се разбърква добре.
- Прибавят се и лешниците и сместа се изсипва в подходяща форма. Добре е да сложите на дъното и стените на формата хартия за печене, така после ще извадите фъджа по-лесно.
- След като сместа се охлади се оставя в хладилник да стегне добре.
- После се нарязва на парчета и се сервира като десерт.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!