Открих сезона на агнешкото за тази година с тази рецепта за агнешко с леща. Забелязала съм, че агнешкото месо отлично си подхожда с различни варива (например агнешко с нахут). И така, казах си – защо пък да пробвам леща с агнешко. За да не стане прекалено мазно ястието използвах обезкостен агнешки бут, който нарязах на хапки.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още идеи за рецепти с агнешко месо:
Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма
Агнешко роле със спанак и гъби
Леща с агнешко

От 03/04/2015
Публикувано на :Открих сезона на агнешкото за тази година с тази рецепта за агнешко с …
Необходими продукти
- 750 грама агнешко месо обезкостен бут
- 1 ч.ч. леща
- 1 с.л. сушени зеленчуци на прах
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1-2 скилидки чесън
- 1 домат
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2 с.л. зехтин
- 3-4 ч.ч. зеленчуков бульон
Приготвяне
- Агнешкото месо се нарязва на парчета (едри хапки) и се запържва до златисто в предварително загретия зехтин; прибавя се чесъна. Поръсва се с черен пипер и сол и се прехвърля в гювеч.
- Добавя се около 1 ч.ч. зеленчуков бульон и се пече 30 минути на 200 градуса и след това около 1 час и 15 минути на 150 градуса. При необходимост се добавя още бульон или вода.
- Лещата се сварява до полу готовност в бульона, добавят се подправките и настъргания домат.
- Прехвърля се в гювеча с агнешкото месо и се пече още 15 минути или докато се посгъсти.
- Ястието се поднася топло.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!