Открих сезона на агнешкото за тази година с тази рецепта за агнешко с леща. Забелязала съм, че агнешкото месо отлично си подхожда с различни варива (например агнешко с нахут). И така, казах си – защо пък да пробвам леща с агнешко. За да не стане прекалено мазно ястието използвах обезкостен агнешки бут, който нарязах на хапки.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още идеи за рецепти с агнешко месо:

Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма

Агнешко роле със спанак и гъби

Агнешко с картофи

Агнешки котлети с аспержи

Леща с агнешко

Леща с агнешко

От sheytanova

Публикувано на : 03/04/2015

    Открих сезона на агнешкото за тази година с тази рецепта за агнешко с …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Агнешкото месо се нарязва на парчета (едри хапки) и се запържва до златисто в предварително загретия зехтин; прибавя се чесъна. Поръсва се с черен пипер и сол и се прехвърля в гювеч.
    2. Добавя се около 1 ч.ч. зеленчуков бульон и се пече 30 минути на 200 градуса и след това около 1 час и 15 минути на 150 градуса. При необходимост се добавя още бульон или вода.
    3. Лещата се сварява до полу готовност в бульона, добавят се подправките и настъргания домат.
    4. Прехвърля се в гювеча с агнешкото месо и се пече още 15 минути или докато се посгъсти.
    5. Ястието се поднася топло.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress