Комбинацията от кайма с леща, която изпробвах за плънката за чушки онзи ден ми допадна и реших да продължа да експериментирам. Истината, че идеята за тази мусака ми дойде от Вашата месарница, от където пазарувам месо. Не знам дали знаете, но те предлагат идеи за бърза вечеря – ястия, които са с месо и са приготвени от тях, а единственото, което вие трябва да направите е да си ги поръчате и да ги изпечете. Доставката до дома е безплатна.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Та те предлагат нещо много подобно – мусака с леща и кайма – можете да си поръчате цяла тарелка за 9.50лв и да ви я доставят до вас и само да я изпечете или да си я приготвите сами. Ето как:

Вижте още идеи за мусака:

Постна мусака с жълти и зелени тиквички

Мусака с три цвята чушки

Лесна мусака с кайма, леща и кашкавал

lesna-musaka-s-kaima-lesta-i-kashkaval

От sheytanova

Публикувано на : 07/25/2014

    Комбинацията от кайма с леща, която изпробвах за плънката за чушки онзи …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Всички съставки без кашкавала се смесват и каймата се омесва добре.
    2. Разстила се в незалепваща тавичка за печене.
    3. Муската се пече в предварително загряна фурна за около 40 минути на 170 градуса.
    4. Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича докато кашкавалът се разтопи или докато порозовее. Поднася се топла.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress