Тази сръбска рецепта за леща я приготвих специално за участието ми в предаването „Музикално канапе“. Лесна е за приготвяне и е подходяща за дните, когато навън е студено, не ви се излиза на пазар, а имате необходимите продукти у дома (почти във всеки дом има леща, лук, чесън). Приятното е, че дори и заклето-месоядни каквито са у нас харесаха тази постна леща! Така, че смело към кухнята!Pin It

Леща с патладжан по сръбски Recipe

lesta_s_patladjan_po_srabski

От sheytanova

Публикувано на : 10/09/2012

  • Брой / порции: 2-3 Servings
  • Подготовка: 10 минути
  • Приготвяне : 50 минути
  • Готово след: 60 минути

Тази сръбска рецепта за леща я приготвих специално за участието ми в …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Първо патладжанът се обелва и се нарязва на кубчета. Ако патладжанът е от горчив сос, се накисва за около 20 минути в солена вода.
  2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Леко се запържват с олио, като се добавя сол и черен пипер.
  3. Прибавят се патладжана и лещата. И се поливат с вода. Всяка леща, в зависимост от сорта овира за различно време, така че най0сигурният начин да разберете дали е готова е да я опитате.
  4. 2-3 минути преди да се свари лещата се добавят доматите и останалите подправки.
  5. Лещата се сервира топла.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress