Тази сръбска рецепта за леща я приготвих специално за участието ми в предаването „Музикално канапе“. Лесна е за приготвяне и е подходяща за дните, когато навън е студено, не ви се излиза на пазар, а имате необходимите продукти у дома (почти във всеки дом има леща, лук, чесън). Приятното е, че дори и заклето-месоядни каквито са у нас харесаха тази постна леща! Така, че смело към кухнята!
Pin ItЛеща с патладжан по сръбски Recipe

От 10/09/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 Servings
- Подготовка: 10 минути
- Приготвяне : 50 минути
- Готово след: 60 минути
Тази сръбска рецепта за леща я приготвих специално за участието ми в …
Необходими продукти
- 1 ч.ч. леща
- 1 средно голям патладжан
- 1 средно голяма глава лук
- 2 домата
- 2-3 скилидки чесън
- 1 ч.л. джоджен
- 1 с.л. магданоз
- 1 ч.л. чубрица
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1-2 с.л. олио
Приготвяне
- Първо патладжанът се обелва и се нарязва на кубчета. Ако патладжанът е от горчив сос, се накисва за около 20 минути в солена вода.
- Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Леко се запържват с олио, като се добавя сол и черен пипер.
- Прибавят се патладжана и лещата. И се поливат с вода. Всяка леща, в зависимост от сорта овира за различно време, така че най0сигурният начин да разберете дали е готова е да я опитате.
- 2-3 минути преди да се свари лещата се добавят доматите и останалите подправки.
- Лещата се сервира топла.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Изглежда ми като доста вкусна комбинация. А дали ще може да съчетае толкова добре и с някакъв месен продукт лещата?
Да, защо не! Мисля, че една наденичка на скара ще се впише добре 🙂