Дойде времето и на прасковите! Какво по-хубаво от десерт с праскови! Обичам праскови в най-разнообразни сладкиши и реших да експериментирам какво би се случило, ако сложа праскови в крем карамела. Имах качествени яйца от свободно отглеждани кокошки Хармоника, истинско прясно мляко и ароматни праскови! Всичко отиваше към крем карамел с праскови!

Тънкости при приготвяне на крем карамел

Има някои тънкости по отношение на приготвянето на крем карамел. На първо място са качествените продукти – това важи за всяка една рецепта. На друго обаче искам да ви заостря вниманието – а именно на приготвянето на карамела – печенето му на водна баня. За да се получи крем карамелът добре трябва да го печете на водна баня, като поставите шоличките (купичките за крем карамел) в тава, в която добавите гореща топла вода. Много е важно водата да е топла, защото в противен случай ако сложите студена вода отгоре крем карамелът ще се запече много, а вътрешността му няма да стегне добре, да се изпече. В същото време обаче трябва да внимавате водата да не заври.

И така, по-долу можете да намерите продуктите за крем карамела с праскови и начинът на приготвяне.

Вижте още:

Шоколадов крем с капучино

Кокосов тапиока крем с печени дюли

Крем брюле

Крем карамел

Летен крем карамел с праскови

krem_karamel_s_praskovi

От sheytanova

Публикувано на : 07/03/2013

  • Брой / порции: 6-7 купички

Дойде времето и на прасковите! Какво по-хубаво от десерт с праскови! …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. 120-150 грама захар се карамелизира в сух тиган като се добавя 1 с.л. вода.
  2. След това карамелът се разпределя във всички купички равномерно.
  3. Млякото се загрява леко, добавя се 250 грама захар към него и се бърка докато се разтопи.
  4. Прибавят се разбитите предварително с миксер яйца, като се темперират. Внимавайте млякото да не е прекалено горещо, за да не се пресекат яйцата.
  5. Нарязаната на парченца праскова се добавя към сместа и се разпределя в купичките.
  6. Пече се на водна баня в предварително загряна фурна (виж тънкостите за приготвяне на крем карамел по-горе). Температурата на фурната трябва да е умерена (около 120 градуса), за да не кипне водата.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress