Тази салата е идеалната за сезона! Можете да използвате зелена салата, айсберг, лоло росо, червена салата и въобще какъвто букет от салати си изберете и харесвате. В случая аз съм използвала лоло верде, лоло росо и рукола. За грилованите тиквички освен разбира се тиквички ви е необходимо разтопено масло или зехтин, с който да намажете парчетата тиквички.
Грилованите тиквички се оставят леко да изстинат и след това се увиват върху гризините (в тази рецепта използвах гризини със сусам, който от своя страна дава един по-ядков вкус на цялата салата, както и повече хрупкавост).
Вижте още идеи за салати:
Бърза салата с макарони и краставица
Зелена салата с орехи, синьо сирене и ябълка
Зелена салата с пъдпъдъчи яйца и сушени домати
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Лятна салата с гризини и гриловани тиквички

От 07/15/2014
Публикувано на :Тази салата е идеалната за сезона! Можете да използвате зелена салата, …
Необходими продукти
- 50 грама лосо верде
- 50 грама лосо росо
- 50 грама рукола
- няколко гризини
- 1 тиквичка
- 1 ябълка
- 2 с.л. орехи
- 1 с.л. бяло балсамико
- 2 с.л. зехтин
- сол на вкус
Приготвяне
- Руколата, заедно с лосо вердето и лосо росото се измиват, като последните 2 салати се накъсват на парчета.
- Тиквичките се нарязват по дължина на тънки ленти, намасляват се със зехтин, добавя се сол и се гриловат на грил тиган.
- Оставят се да изстинат и се навиват около гризините.
- Нарязва се ябълката и се добавя заедно с орехите върху трите салати. Овкусява се с балсамико и най-отгоре се слагат гризините с тиквичките.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Много хубаво предложение…бих сложила гризините ей така отгоре, без да ги увивам в тиквички 😉
Благодаря, Дани! Да, тиквичките могат директно да се сложат в салатата като изстинат и отгоре само гризините 🙂