ljut_cherven_piper_sas_zehtin

Лютият червен пипер е идеалната подправка за всички любители на пикантните и лютите ястия. Вкусът на лютия червен пипер в зехтин е по-различен от лютия червен пипер без зехтин. У нас можете да го намерите в специализираните магазини за подправки, а ако пътувате до Турция – на пазарите за подправки.

Червеният пипер като цяло е най-използваната подправка у нас. Учудващото за мен е, че у нас се използва повече червен пипер, отколкото черен. Големи количества червен пипер се внася от Турция и оттам именно е дошъл и турският червен пипер със зехтин.

Тази подправка се използва широко в турската кухня и арабската кухня и е изключително подходящ за българските ястия. Така аз съм го добавяла в редица рецепти – пълнени камби с боб, червена леща с пиле, сръбска люта плескавица

Можете да го използвате за подправяне на шкембе чорба. Също можете да замените чилито в рецептите с червен лют пипер със зехтин. Подходящ е за пикантни мексикански ястия.

Ако използвате лют червен пипер в зехтин за пръв път, слагайте по малко, защото пикантните усещания могат да ви дойдат в повече.

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *