Преди 2-3 седмици заедно с Михаел ходихме на събитието на Olympus, на което беше представен конкурсът „Малка черна престилка“. Беше приятно да се видим с приятели блогъри и да си побъбрим. Ето ни и нас как опитваме вкусотиите, които Сандра и Ваня приготвиха:

1-жури

 

 

 

 

 

 

2-жури

 

 

 

 

 

 

Аз лично си избрах да приготвя рецепта с изварата на Olympus, която напоследък вече използвам няколко пъти. Приготвих паста с извара и спанак; използвах я за десерт с плодове и за едно бързо кексче. Харесва ми готвенето с извара, защото служи за страхотна спойка на плънките, както ще се убедите и от следващата рецепта; обединява вкусовете и чрез нея се постига приятен баланс.

Ето ме и мен с малката черна престилка!

олимпус

 

 

 

 

 

 

Да се захващаме за готвене!

Харесайте страницата на merudia.bg във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Лодки с извара и пресен лук

лодки-с-извара

От sheytanova

Публикувано на : 03/25/2016

    Преди 2-3 седмици заедно с Михаел ходихме на събитието на Olympus, на което …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Франзелите се срязват на две парчета и след това се разрязват по дължина. Вътрешността се маха и се прави на трохи.
    2. Франзелите се поливат с 2 с.л. олио и се запичат за 8-10 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.
    3. Пресният лук се задушава в зехтина, прибавят се трохите и след това доматите и луканката.
    4. Плънката се разбърква добре и след 1-2 минути се прибавят останалите съставки – маслините, изварата, кашкавала и подправките. Разбърква се добре.
    5. Запечените франзели се пълнят с плънката и се пекат още около 7-8 минути. Поднасят се топли.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress